Marokkaanse soep
- Totale tijd 1u.
- 20min.
Bereiden - 40min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
15 g selderij
50 g rode ui
100 g tomaten
110 g courgette
0.5 el ras el hanout
200 g kikkererwten uit blik
Zout
250 ml water
1 saffraan
Olijfolie
3 g koriander
3 g peterselie
30 g citroen
Bereiding
Stap 1 /4
Was en snijd de selder fijn. Pel en snipper de rode ui. Was de tomaten en de courgette en snijd ze in blokjes.
Stap 2 /4
Doe de selder, rode ui, tomaten, courgette, ras-el-hanout en kikkererwten in de blender. Voeg het zout toe en giet het water erbij.
Stap 3 /4
Stel het aangegeven programma in op 40 minuten en start het programma.
Stap 4 /4
Zodra de soep gaar is, voeg je de saffraan toe. Besprenkel met olijfolie en serveer met gehakte koriander en peterselie en de citroenpartjes.