Mediterraanse pastasalade
- Totale tijd 20min.
- 15min.
Bereiden - 5min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
500 g gekookte penne
125 ml wijnazijn
50 ml citroensap
1 el honing
2 teentje knoflook
125 ml olijfolie
1 stuk courgette
1 stuk aubergine
1 stuk rode paprika
0.5 stuk rode ui
125 g feta, in blokjes
4 el fijngesneden basilicum
50 g zwarte olijven, fijngesneden
50 g geroosterde pijnboompitjes
Bereiding
Stap 1 /3
Meng de azijn met de citroensap, honing, knoflook, zout en peper. Voeg de olijfolie toe en roer totdat het gelijkmatig gemengd is. Roer de courgette, aubergine, paprika en ui door de saus. Zet wat vinaigrette aan de kant voor over de pasta.
Stap 2 /3
Zet de gril aan. Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de grilplaten licht in met olie. Leg de groenten op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Gril de groenten 5 minuten, draai ze regelmatig om, totdat ze zacht en krokant zijn.
Stap 3 /3
Snijd de groenten grof, meng met de gekookte pasta, de rest van de saladedressing, fetakaas, basilicum en olijven. Bestrooi voor het serveren met pijnboompitjes.