Meringues met honing en gedroogde vruchten
- Totale tijd 3u. 15min.
- 30min.
Bereiden - 2u.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
4 Eiwitten (140 g)
80 g Suiker
100 g Poedersuiker
120 g Honing
60 g Amandel
160 g Gedroogd fruit
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Klop de eiwitten in het keukenapparaat op. Zodra de eiwitten goed schuimig zijn, voeg je de suiker toe en blijf je 5 minuten kloppen totdat ze glad en glanzend zijn.
Stap 2 /7
Breng de honing in een kleine pan aan de kook en giet deze warm, terwijl je blijft kloppen, over de opgeklopte eiwitten. Klop nog 5 minuten.
Stap 3 /7
Voeg de poedersuiker, het amandelschaafsel en de gedroogde vruchten toe, meng met een soepele spatel en giet het mengsel in een spuitzak.
Stap 4 /7
Vet de bodem van de vorm in. Maak met de spuitzak 12 redelijk hoge torentjes.
Stap 5 /7
Plaats de vormpjes in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /7
Laat afkoelen voordat je de meringues voorzichtig loshaalt. Deel met natte vingers elk torentje in tweeën en maak 2 bollen.
Stap 7 /7
Plaats de meringues in een luchtdicht afgesloten doos, op een stuk papier dat je met poedersuiker hebt bestrooid.