Mexicaanse fusion-pompoensoep
- Totale tijd 35min.
- 10min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
1 el Olijfolie
350 g Pompoen
1 teentje Knoflook
0.5 Ui
1 el Gemalen gember
1 snuifje chilipoeder
40 cl Groentebouillon
1 el Ahornsiroop
2 cl Limoensap
100 g Gerookte tofu
1 tl Gerookt paprikapoeder
1 straaltje Plantaardige room
Fijngehakte koriander
Bereiding
Stap 1 /5
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui en hak grof. Pel de knoflook en verwijder de kiem.
Stap 2 /5
Doe de olijfolie, pompoen, knoflook, ui, gember, chilipeper en groentebouillon in de blenderkan. Sluit het deksel, kies het programma SMOOTH SOUP en stel in op 25 minuten. Start het programma.
Stap 3 /5
Open het deksel, voeg de ahornsiroop en het limoensap toe. Sluit het deksel en stel het programma BLEND in op snelheid 5 en 20 seconden. Start het programma.
Stap 4 /5
Doe de blokjes tofu in een hete pan met wat olie en bestrooi ze met gerookt paprikapoeder. Bak 4 minuten en roer de blokjes halverwege de baktijd om.
Stap 5 /5
Serveer de soep met een scheutje plantaardige room, de tofu en de gehakte koriander.