Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Mexicaanse fusion-pompoensoep

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 35min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    25min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

2 personen

  • 1 el Olijfolie

  • 350 g Pompoen

  • 1 teentje Knoflook

  • 0.5 Ui

  • 1 el Gemalen gember

  • 1 snuifje chilipoeder

  • 40 cl Groentebouillon

  • 1 el Ahornsiroop

  • 2 cl Limoensap

  • 100 g Gerookte tofu

  • 1 tl Gerookt paprikapoeder

  • 1 straaltje Plantaardige room

  • Fijngehakte koriander

Bereiding

Stap 1 /5

Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui en hak grof. Pel de knoflook en verwijder de kiem.

  • 350g Pompoen
  • 1teentje Knoflook
  • 0.5 Ui

Stap 2 /5

Doe de olijfolie, pompoen, knoflook, ui, gember, chilipeper en groentebouillon in de blenderkan. Sluit het deksel, kies het programma SMOOTH SOUP en stel in op 25 minuten. Start het programma.

  • 1el Olijfolie
  • 350g Pompoen
  • 1teentje Knoflook
  • 0.5 Ui
  • 1el Gemalen gember
  • 1snuifje chilipoeder
  • 40cl Groentebouillon

Stap 3 /5

Open het deksel, voeg de ahornsiroop en het limoensap toe. Sluit het deksel en stel het programma BLEND in op snelheid 5 en 20 seconden. Start het programma.

  • 1el Ahornsiroop
  • 2cl Limoensap

Stap 4 /5

Doe de blokjes tofu in een hete pan met wat olie en bestrooi ze met gerookt paprikapoeder. Bak 4 minuten en roer de blokjes halverwege de baktijd om.

  • 100g Gerookte tofu
  • 1tl Gerookt paprikapoeder

Stap 5 /5

Serveer de soep met een scheutje plantaardige room, de tofu en de gehakte koriander.

  • 100g Gerookte tofu
  • 1straaltje Plantaardige room
  • Fijngehakte koriander

Rooster SS-185685

Prijs € 5,00

Op voorraad

Rooster SS-185685