Mini-cupcakes op de wijze van Irish coffie
- Totale tijd 50min.
- 25min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
3 Eieren
165 g Suiker
3 Vanillesuiker
180 g Dikke crème fraîche
15 cl Neutrale olie
240 g Bloem
1.5 tl Bakpoeder
Siroop:
27 cl Koffie
15 cl Whisky
30 g Bruine suiker
Topping:
60 cl Vloeibare room (Fleurette)
Bruine suiker voor de versiering
Toebehoren
Bakvorm voor 12 muffins
Bereiding
Stap 1 /7
Klop in een kom de eieren, de vanillesuiker en de suiker totdat het mengsel licht van kleur wordt. Voeg al kloppend de crème fraîche en dan de olie toe. Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe.
Stap 2 /7
Verdeel het beslag gelijkmatig over de uitsparingen van de vorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 3 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /7
Klop ondertussen de vloeibare room tot slagroom. Zet koud weg.
Stap 5 /7
Vul een steelpan met de ingrediënten van de siroop en breng aan de kook. Zet het vuur uit.
Stap 6 /7
Laat de cuppcakes, als ze gaar zijn, 10 minuten afkoelen en haal ze uit de vormen.
Stap 7 /7
Doop de cupcakes een voor een in de siroop. Schik ze op een dienschotel. Garneer met slagroom en bestrooi met wat bruine suiker.