Mojitocupcakes
- Totale tijd 1u. 18min.
- 30min.
Bereiden - 33min.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
70 g Witte suiker
1 Ei
40 g Zeer zachte boter
40 g Mascarpone
7 cl Limoensap (2 à 3 limoenen)
150 g Bloem
1 tl Bakpoeder (3 g)
15 Gewassen verse muntblaadjes
Limoen
50 g Gehakte pistachenoten of pinda's
1 Zout
Topping:
100 g Mascarpone
5 cl Vloeibare room (Fleurette) (50 g)
70 g Poedersuiker
Kleine muntblaadjes ter decoratie
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /3
Doe de boter en de mascarpone in een kom en meng met een houten lepel om ze zachter te maken. Voeg de witte suiker toe en meng opnieuw, eerst met de houten lepel en vervolgens met een garde om het geheel luchtiger te maken. Voeg het ei toe en vervolgens het limoensap en een snufje zout. Klop flink. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng door elkaar. Voeg als laatste de fijngehakte muntblaadjes, de rasp van de limoenschil en de gehakte pistachenoten toe. Roer goed door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormen. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 2 /3
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 3 /3
Laat afkoelen en haal uit de vorm. Maak ondertussen de topping: doe de mascarpone, de vloeibare room en de poedersuiker in een kom. Klop flink om het geheel luchtiger te maken. Verdeel deze room over de cupcakes. Versier met wat rasp van de limoenschil en kleine blaadjes munt. Je kunt er ook nog een paar fijngehakte pistachenoten overheen strooien.