Mozzarellasticks
- Totale tijd 1u. 41min.
- 15min.
Bereiden - 26min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1 Bol mozzarella
70 g Gemalen amandelen, gezeefd
30 g Geraspte Parmezaanse kaas
1 tl Provençaalse kruiden
1 tl Knoflookpoeder
1 Groot ei
1 Eiwit
Plantaardige olie
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd de bol mozzarella in 12 repen die u vervolgens door midden snijd zodat u 24 stuks heeft. Meng in een grote kom de amandelmeel met geraspte Parmezaanse kaas, Provençaalse kruiden en knoflookpoeder. Klop in een andere kom de eieren en eiwitten met een vork los. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Stap 2 /4
Haal de mozzarellasticks door de verschillende kommen in deze volgorde: amandelmeel en Parmezaanse kaas, eieren en uiteindelijk weer de bloem. Leg de sticks op de bakplaat.
Stap 3 /4
Zodra alle sticks bedekt zijn, zet u ze ten minsten 1 uur in de diepvries.
Stap 4 /4
Leg een vel bakpapier op de grillplaat. Leg de helft van de mozzarellasticks in de kom, waarbij u ervoor zorgt dat ze elkaar niet raken. Bestrijk ze met olie. Zet het HETELUCHT-programma 13 minuten aan op 200 °C. Draai ze halverwege om met een vork. De buitenkant moet knapperig en goudbruin van kleur zijn. Herhaal dit proces met de tweede lading. Serveer de mozzarellasticks heet.