Mummie koekjes
- Totale tijd 1u. 19min.
- 15min.
Bereiden - 24min.
Koken - 40min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
125 g Boter
1 Ei
125 g Basterdsuiker
250 g Bloem
1 snuifje Zout
100 g Poedersuiker
0.5 el Water
0.5 el Citroensap
Bereiding
Stap 1 /9
Doe het ei, het zout en de suiker in de mengkom en mix dit met een keukenmachine of handmixer.
Stap 2 /9
Voeg de bloem toe aan de mengkom en mix met deeghaken tot een deeg.
Stap 3 /9
Snijd de boter in kleine dobbelsteentjes en voeg toe aan de mengkom. Mix weer met de deeghaken.
Stap 4 /9
Wanneer er een deeg ontstaat, kneed je hier een bal van. Wikkel in huishoudfolie en leg voor 30 minuten in de koelkast.
Stap 5 /9
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 6 /9
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat met een dikte van ongeveer 0,5 mm. Steek de mummies uit met een peperkoekmannetjesvorm.
Stap 7 /9
Bak 10 tot 12 minuten. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Stap 8 /9
Maak witte glazuur van de poedersuiker, een halve eetlepel water en citroensap. Blijf dit roeren tot het glanst. Verdeel met behulp van een vork of een spuitzak de glazuur over de koekjes; zorg dat het een soort slierten worden.
Stap 9 /9
Voeg snoepjes of suikerparels toe voor de ogen. Laat ongeveer tien minuten drogen in de koelkast voordat je de koekjes opeet.