No knead-brood
- Totale tijd 2u. 15min.
- 10min.
Bereiden - 30min.
Koken - 1u. 35min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
375 g bloem
300 ml warm water
6 g droge gist
7 g zout
optioneel: kruiden naar keuze
Bereiding
Stap 1 /8
Los in een kom de gist op in een beetje warm water. Laat 5 minuten staan en voeg dan het resterende water toe.
Stap 2 /8
Voeg de bloem toe en daarna het zout. Meng grof met een spatel. Voeg eventueel kruiden naar keuze toe indien je dit lekker vindt, zoals oregano, tijm of salie.
Stap 3 /8
Laat het deeg minimaal 1,5 uur rijzen, afgedekt met een doek, op kamertemperatuur of in een oven van 40°C. Het deeg moet in volume verdubbelen.
Stap 4 /8
Verwarm de Easy Fry voor (of je oven) op 200°C. Bebloem een springvorm van 18 cm doorsnee.
Stap 5 /8
Als het deeg gerezen is, bestuif je vingers met bloem en bestuif het deeg licht met bloem. Haal het deeg uit de kom (het zal erg plakkerig zijn).
Stap 6 /8
Maak er een bal van en leg deze in de springvorm. Maak met een scherp mes of schaar een paar inkepingen in de bovenkant. Dek af met aluminiumfolie.
Stap 7 /8
Plaats de vorm in de Easy Fry pan en bak 10 minuten op 200°C. Als de 10 minuten voorbij zijn, verwijder dan de folie en start opnieuw op 200°C gedurende 20 minuten. Let op: in de oven dient het brood iets langer te bakken. Eerst 15 minuten en daarna 25 minuten. Controleer of het brood goed gaar is door op de onderkant te kloppen, het is gaar als het hol klinkt.
Stap 8 /8
Laat afkoelen op een rooster en serveer met lekkere kruidenkaas of met roomboter en zout.