Notencake met koffiesmaak
- Totale tijd 1u. 35min.
- 25min.
Bereiden - 40min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
390 g Walnoten
510 g Bloem
3 Bakpoeder (30 g)
9 Eieren
480 g Suiker
450 g Zeer zachte boter
6 cl Zeer sterke koffie
225 g Poedersuiker
75 g Kwark
90 g Boter
1 Extra verse eierdooier
3 cl Zeer sterke koffie
Hele walnoten
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /8
Hak de noten in een keukenapparaat fijn (zonder dat het poeder wordt). Doe in een kom en zet weg.
Stap 2 /8
Voeg de eierdooier toe en meng opnieuw. Doe in een kom en zet in de koelkast.
Stap 3 /8
Doe de zachte boter met de suiker in een kom. Kneed met een houtenlepel tot een crème en klop vervolgens enkele seconden om de crème zachter te maken.
Stap 4 /8
Voeg de eieren een voor een toe en klop het geheel na ieder ei. Doe de koffie erbij en klop. Voeg de bloem met het bakpoeder toe. Klop flink.
Stap 5 /8
Voeg als laatste de gehakte noten toe. Verdeel het deeg over de ingevette bakvorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 6 /8
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 7 /8
Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen.
Stap 8 /8
Bestrijk de cake met de crème en versier met een aantal hele walnoten.