Ongekneden focaccia
- Totale tijd 5u. 35min.
- 10min.
Bereiden - 25min.
Koken - 5u.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
1 tl Droge bakkersgist (ongeveer 4 g)
1 tl Honing
31 cl Warm water
310 g Banketbakkersbloem
1 tl Zout
2.5 el Olijfolie
2 tl Fijngesneden rozemarijn
0.5 tl Zeezout
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de droge gist, honing en warm water in een kom van gemiddelde grootte. Klop en laat 5 minuten rusten. Voeg de bloem en het zout toe en mix met een siliconen spatel totdat het deeg zacht en plakkerig is.
Stap 2 /6
Schenk driekwart van de olijfolie in een grote kom. Doe de bloem erin met de spatel. Bedek met een doek en laat 3 tot 4 uur op een warme plaats rusten. Het deeg verdubbelt zich.
Stap 3 /6
Schenk de resterende olijfolie in de ovenaccessoire. Schuif de spatel aan een kant van de kom onder het deeg en vouw het naar binnen toe. Herhaal dit rondom de kom. Leg het deeg in de ovenaccessoire. Rek het indien nodig wat uit zodat het de hele bodem bedekt, bedek en laat nog eens anderhalf uur rijzen.
Stap 4 /6
Maak de handen nat en druk met je vingers in het deeg om gaatjes te vormen. Bestrooi met rozemarijntakjes en fleur de sel.
Stap 5 /6
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de oranje kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 25 minuten koken.
Stap 6 /6
Leg de focaccia op een plank. Laat afkoelen en serveer.