Ovenschotel met kip, tijm en wortelen
- Totale tijd 1u. 15min.
- 15min.
Bereiden - 1u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1 kip (1.2 tot 1.4 kg)
3 teentjes knoflook
3 sjalots
4 (regenboog) wortelen
Tijm
Water
1 el olijfolie
10 g boter
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2 /7
Pel de sjalotten.
Stap 3 /7
Schil en snijd de wortelen in rondjes.
Stap 4 /7
Verhit de olie in de braadpan, voeg de boter toe en bak de kip rondom bruin.
Stap 5 /7
Voeg de knoflook, de wortelen toe, bestrooi met tijm, breng op smaak met zout en peper.
Stap 6 /7
Voeg een glas water toe en doe de deksel erop.
Stap 7 /7
Bak gedurende 45 minuten. Verwijder de deksel 10 minuten voor het einde van het koken om de kip bruin te laten worden.