Pakistaanse runderstoof
- Totale tijd 5u.
- 0min.
Bereiden - 5u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 el olie
3 uien
1 kg runderschenkels
2 tl venkelzaad
1 tl korianderzaad
2 tl zwarte peperkorrels
3 tl garam masala
2 tl zout
2 el bloem
4 naanbroden
1 takje korianderblaadjes
krokante uitjes
citroenschijfjes
Bereiding
Stap 1 /3
Verwarm de oven voor (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Verhit 3 el olie in een ruime, ovenbestendige braadpan en bak er de uien op matig vuur in ca. 8 minuten goudbruin in. Schep de uien uit de pan en houd apart.
Stap 2 /3
Zet het vuur hoog en braad het vlees ca. 5 minuten per zijde. Neem het vlees uit de pan en verhit 1 el olie in het bakvet. Fruit er de hele specerijen ca. 1 minuut in. Voeg de garam masala toe en fruit nog 30 seconden. Voeg de uien en het vlees weer toe en meng goed door. Blus af met zoveel heet water dat het vlees net onderstaat en roer het zout erdoorheen. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees in 4-5 uur boterzacht in de oven.
Stap 3 /3
Verwijder het bot van de schenkel en trek het vlees met een vork uit elkaar. Schep ca. 150 ml van het kookvocht uit de pan en laat kort afkoelen. Roer de bloem met dit kookvocht tot een glad papje. Voeg het papje al roerend toe aan het stoofvlees en laat ca. 5 minuten doorkoken om het geheel te binden. Serveer het stoofvlees met naan, koriander, gemberreepjes, krokante sjalotjes en citroen.