Pasta met verse pesto
- Totale tijd 20min.
- 10min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
2 teentje knoflook
3 takje basilicum
50 g Parmezaanse kaas
30 g pijnboompitjes
60 ml Extra vierge olijfolie
200 g Verse spaghetti
30 g pijnboompitjes
40 g Parmezaanse kaas
Peper en zout
Bereiding
Stap 1 /5
Pel de knoflook. Doe deze samen met de kaas, basilicum, pijnboompitten en de olijfolie in een hakmolen. Meng totdat er een mooie pesto ontstaat. Breng op smaak met peper en zout
Stap 2 /5
2. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en zet apart. Kook de spaghetti volgens de verpakking al dente.
Stap 3 /5
3. Meng de spaghetti met de verse pesto en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4 /5
4. Serveer de pasta samen met de geroosterde pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, een extra eetlepel pesto en eventueel wat verse blaadjes basilicum.
Stap 5 /5
Tip: less is more bij een pasta pesto, maar vul vooral aan met ingrediënten die jij lekker vindt! Denk aan cherrytomaatjes of pancetta.