Pizzaworstballetjes
- Totale tijd 1u. 40min.
- 30min.
Bereiden - 40min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm het water en de olie 20 seconden in de magnetron. Het moet lauwwarm worden. Voeg de gist en suiker toe. Mix dit 5 minuten. Voeg de bloem en daarna zout, peper en specerijen toe. Kneed gedurende 10 minuten. Bestuif de pan licht met bloem. Doe het deeg in de ActiFry-pan. Dek het af met een doek. Sluit de deksel.
Stap 2 /10
Verwarm de pan gedurende de aangegeven tijd.
Stap 3 /10
Laat het 30 minuten rusten. Snijd ondertussen de worstjes in plakken van 1 cm.
Stap 4 /10
Kneed het deeg opnieuw door om de lucht eruit te kneden. Rol de helft van het deeg uit tot een dikte van 1/1,5 mm. Snijd daar rondjes uit van 6 cm doorsnee. Leg daar een stukje worst op en sluit het deeg eromheen tot een mooie bal. Maak zo 16 balletjes.
Stap 5 /10
Maak de ActiFry-pan schoon en bestrijk hem licht met olie. Sluit de deksel.
Stap 6 /10
Verwarm voor gedurende de aangegeven tijd.
Stap 7 /10
Doe 16 balletjes in de pan. Sluit de deksel.
Stap 8 /10
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 9 /10
Doe hetzelfde met het de rest van het deeg en de worst. Sluit de deksel.
Stap 10 /10
Bak gedurende de aangegeven tijd.