Quiche lorraine
- Totale tijd 53min.
- 20min.
Bereiden - 33min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1 Taartdeeg
200 g Gerookt spek
150 g Raclettekaas of geraspte gruyère
4 Ei
20 cl Dubbele room
0.5 tl Gemalen nootmuskaat
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /8
Rol het taartdeeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van 24 cm, of op een bakplaat met gaatjes. Prik met een vork in de bodem van de taart om te voorkomen dat er zich tijdens het voorbakken bellen gaan vormen.
Stap 2 /8
Zet de bakvorm in het apparaat. Start het bereidingsproces om het deeg voor te bakken. Controleer of er geen bellen ontstaan in het deeg en prik er zo nodig in met een vork.
Stap 3 /8
Bak ondertussen het gerookte spek in een koekenpan tot het lichtbruin kleurt en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 4 /8
Klop de eieren in een kom los met de crème fraîche. Voeg de nootmuskaat, het zout en de peper toe en meng goed.
Stap 5 /8
Verdeel het spek over de deegbodem zodra deze is voorgebakken, zonder hem uit het apparaat te halen, en giet er het ei-roommengsel overheen. Bestrooi met de geraspte kaas.
Stap 6 /8
Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 7 /8
Neem de hendel met beide handen vast en open het apparaat halverwege de bereidingstijd om te controleren dat de quiche optimaal wordt gebakken. Je kan hem indien nodig ook draaien, voor een gelijkmatige garing.
Stap 8 /8
Zodra de quiche klaar is kan je het apparaat opnieuw openen door de hendel met beide handen vast te pakken. Haal de quiche er voorzichtig uit. Laat de quiche een paar minuten rusten voordat je hem in stukjes snijdt en serveert.