Revani
- Totale tijd 1u.
- 20min.
Bereiden - 40min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
450 g *suiker
45 cl *water
0.5 *citroen (sap en rasp)
1 stokje *kaneelstokje
1 el *honing
4 *ei
110 g *suiker
1 tl *vanille extract
125 g *gesmolten boter
100 g *fijn griesmeel
100 g *bloem
10 g *bakpoeder
0.5 *citroenrasp
80 g *pistachenoten
Bereiding
Stap 1 /8
Begin met het bereiden van de siroop, zodat deze de tijd heeft om af te koelen. Meng in een steelpan het water en de suiker en voeg dan de citroenschil, kaneel en honing toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten sudderen. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Stap 2 /8
Klop in een keukenmachine of met een elektrische mixer de eieren en suiker ongeveer 5 minuten samen. Het mengsel moet wit en schuimig worden, met een luchtige, lichte consistentie.
Stap 3 /8
Voeg geleidelijk de gesmolten boter (niet te heet) en de vloeibare vanille toe terwijl je blijft kloppen.
Stap 4 /8
Zeef het fijne griesmeel, de bloem en het bakpoeder. Meng goed. Voeg ze met een spatel voorzichtig toe aan het ei-suikermengsel, tot je en glad beslag krijgt.
Stap 5 /8
Vet een cakevorm van 18 cm in en giet het beslag erin.
Stap 6 /8
Plaats het blik in de Easy Fry met de plaat. Begin met bakken.
Stap 7 /8
Controleer met de punt van een mes. Het moet er droog uitkomen. Giet de afgekoelde siroop gelijkmatig over de warme cake en zorg dat het goed intrekt. Laat de cake de siroop absorberen en volledig afkoelen.
Stap 8 /8
Garneer voor het serveren met de gehakte pistachenoten.