Risotto met burrata
- Totale tijd 40min.
- 10min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
200 g Risottorijst
Restjes groente (courgette, champignon en tomaat)
1 Sjalot
1 teentje Knoflook
1 el Olijfolie
150 ml Witte droge wijn
50 g Parmezaanse kaas
Flinke klont boter
Zwarte peper
350 ml Groentebouillon
1 Grote bol burrata
Bereiding
Stap 1 /12
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Stap 2 /12
Was de groenterestjes - courgette, tomaat en champignon.
Stap 3 /12
Verhit de boter in de Tefal Ingenio pan.
Stap 4 /12
Bak de sjalot en knoflook glazig.
Stap 5 /12
Voeg de risottorijst toe en bak even mee.
Stap 6 /12
Blus af met de witte wijn.
Stap 7 /12
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, telkens pas weer wat bij als de rijst het vorige vocht heeft opgenomen.
Stap 8 /12
Halverwege (na ongeveer 10 minuten) gooi je de groenterestjes erbij.
Stap 9 /12
Na zo'n 20 minuten is de rijst romig en beetgaar.
Stap 10 /12
Roer wat olijfolie door de rijst en breng op smaak met peper en zout.
Stap 11 /12
Serveer in diepe borden en leg een halve bol burrata erop.
Stap 12 /12
Garneer met verse geraspte Parmezaanse kaas.