Romige pompoensoep
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
330 g Pompoen
60 g Prei
15 g Selderij
0.5 blokje Groentebouillon
0.5 tl Kaneel
350 ml Water
Zout
25 ml Kookroom
10 g Pompoenpitten
10 g Kiemgroenten
Bereiding
Stap 1 /5
Was de pompoen, snijd doormidden en verwijder de zaden en de schil.
Stap 2 /5
Snijd in stukken. Was en snijd de prei en bleekselderij in plakjes.
Stap 3 /5
Doe de pompoen, prei, selderij, het bouillonblokje, kaneel en water in een pan. Breng licht op smaak met zout en breng aan de kook.
Stap 4 /5
Kook voor 20 minuten op een laag vuur tot de groentes zacht zijn en gebruik hierna de staafmixer om alles te pureren tot een gladde soep.
Stap 5 /5
Serveer direct in kommen en voeg de kookroom, pompoenpitten en kiemgroenten toe.