Rood bessenleer
- Totale tijd 6u. 15min.
- 15min.
Bereiden - 6u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
0.5 Rijpe banaan
3 Dadels
35 g Rabarber
150 g Aardbeien
40 g Honing
90 g Bosbessen
10 g Chiazaad
60 g Frambozen
Toebehoren
2 roosters
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid uw fruit: was het, schil de bananen, ontpit de perziken en dadels, snijd de rabarber in blokjes en kook in een steelpan met water totdat het zacht is. Snijd de aardbeien en perziken in blokjes.
Stap 2 /6
Mix voor de eerste lagen de rabarber, aardbeien en de helft van de honing in een blender. Doe het mengsel in een kom, maak de blender schoon en mix de bosbessen, bananen, chiazaadjes en dadels. Doe het mengsel in een tweede kom en maak de blender schoon. Mix voor de derde laag de aardbeien met de resterende honing en doe het mengsel in een derde kom.
Stap 3 /6
Leg een vel bakpapier op beide grillplaten. Verdeel de verschillende mengsels op bakpapier. Plaats de twee grillplaten op de bovenste en middelste roosters. Sluit de deur.
Stap 4 /6
Kook op DEHYDRATION-stand, stel de temperatuur in op 60 °C en de tijd op 6 uur. Laat afkoelen voordat u de lagen van het bakpapier haalt.
Stap 5 /6
Rol het leer strak op en snijd in de gewenste lengte met een goed geslepen mes. Bewaar op een koele, donkere en droge plaats.
Stap 6 /6
Herhaal dit proces met de tweede lading.