Tempeh tacos
- Totale tijd 45min.
- 30min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
400 g tempeh, in blokjes
Olijfolie
Zout
4 el sojasaus
3 el limoensap
6 taco schelpen
1 rode peper
1 pot zoetzure uienringen, uit pot
6 el koriander
1 limoen
125 g avocado
60 g (soja) yoghurt
2 teentje knoflook
3 el limoensap
0.5 tl komijnpoeder
12 korianderblaadjes
0.5 tl zout
1 snuifje peper
Bereiding
Stap 1 /7
Verkruimel de tempeh met je handen in hele kleine stukjes (ongeveer zo groot als pijnboompitten).
Stap 2 /7
Verwarm de pan op middelhoog vuur en wacht tot het thermische signaal volledig rood is geworden voordat u uw ingrediënten toevoegt.
Stap 3 /7
Bak de tempeh in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Kook gedurende 2 minuten zonder te roeren om de stukken bruin te maken, roer dan en laat in totaal 12 tot 14 minuten koken, onder regelmatig roeren, tot de stukken gelijkmatig bruin en knapperig zijn. Breng op smaak met zout.
Stap 4 /7
Zodra de tempeh is afgekoeld, doe je hem in een bakje. Voeg de sojasaus en het limoensap toe en meng zodat de tempeh bedekt is. Opzij zetten.
Stap 5 /7
Bereid de avocadocrème: meng het avocadovlees, de yoghurt, de gehakte knoflook, het limoensap, de komijn, de verse koriander, het zout en de peper tot een gladde en romige massa. Breng op smaak en voeg indien nodig meer limoensap of zout en peper toe.
Stap 6 /7
Verwarm de taco's opnieuw.
Stap 7 /7
Stel de taco's samen. Schep op elke taco een klodder room en verdeel deze. Garneer met tempeh, paprikablokjes en augurken er bovenop. Strooi een beetje koriander over elke taco. Serveer de taco's met partjes limoen.