Tiramisu-cupcakes
- Totale tijd 1u. 38min.
- 30min.
Bereiden - 38min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
200 g Bloem
10 g Bakpoeder
4 Eiwitten
160 g Suiker
160 g Gesmolten boter
10 cl Melk
30 cl Espresso
30 cl Crème fraîche
300 g Mascarpone
4 g Poedersuiker
2 Vanille-extract
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /10
(GEBAK) Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en de suiker.
Stap 2 /10
Klop de eiwitten stijf en voeg ze voorzichtig bij het deegmengsel.
Stap 3 /10
Smelt de boter met het programma op de aangegeven tijd en voeg aan het mengsel toe. Meng er als laatste de melk door.
Stap 4 /10
Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.
Stap 5 /10
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /10
Laat de cupcakes in de vorm en schenk koffie over elke cupcake. Zet minstens 30 minuten in de koelkast.
Stap 7 /10
(TOPPING) Klop de crème tot slagroom en voeg de mascarpone, poedersuiker en vanille toe.
Stap 8 /10
Giet het mengsel in een spuitzak met een gekartelde dop.
Stap 9 /10
Versier de cupcakes met de mascarponeroom. Zet koel weg totdat je ze eet.
Stap 10 /10
Bestrooi voor het serveren met cacao.