Traditionele cheesecake
- Totale tijd 7u. 20min.
- 20min.
Bereiden - 1u.
Koken - 6u.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
125 g Shortbread of digestive biscuits
60 g Gesmolten boter
680 g Philadelphia®-achtige roomkaas, op kamertemperatuur
2 Eieren
400 g Gezoete gecondenseerde melk
1 tl Vanille-extract
300 g Kersen, ontpit
30 g Basterdsuiker
Bereiding
Stap 1 /7
Verkruimel de koekjes. Doe ze in een kleine kom en voeg de gesmolten boter toe (zet een beetje boter opzij om de schaal in te vetten). Meng met behulp van een spatel.
Stap 2 /7
Vet een Pyrex-schaal in. Schik het koekjesmengsel op de bodem van de schaal. Gebruik een lepel om het goed aan te drukken.
Stap 3 /7
Doe de kwark in een grote kom. Mix het met een hand- of elektrische garde tot een gladde, romige massa. Voeg de eieren één voor één toe, dan de gecondenseerde melk en de vanille en klop op gemiddelde snelheid tot het mengsel helemaal glad is. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Giet het mengsel in de schaal over de laag koekkruimels.
Stap 4 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het DESSERT-programma 60 minuten aan op 150 °C. Plaats de cheesecake voorzichtig op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 20 minuten aan op 200 °C. Leg de kersen op de plaat in lade 2. Bestrooi met suiker.
Stap 5 /7
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 6 /7
Controleer of het midden van de cheesecake beweegt, zo ja, bak dan verder tot de cheesecake stevig is. Haal het blik voorzichtig uit het mandje en laat 6 tot 8 uur of een nacht afkoelen in de koelkast. Bewaar ook de gekookte kersen in de koelkast.
Stap 7 /7
Eenmaal afgekoeld, leg je het kersenmengsel er vlak voor het serveren bovenop.