Traditionele gazpacho
- Totale tijd 2u. 35min.
- 5min.
Bereiden - 0min.
Koken - 2u. 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
150 g komkommer, in blokjes gesneden
125 g middelgrote tomaten, ontveld, van vruchtvlees ontdaan en in blokjes gesneden
75 g geschilde paprika, van zaadjes ontdaan en in blokjes gesneden
30 g gehakte gele ui
275 ml water
1 tl ketchup
1 teentje gepeld, fijngehakt teentje knoflook zonder kiem
1 tl Worcestersaus
1 el olijfolie
10 bladje basilicum
3 druppel Tabasco©-saus
2 beschuiten
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /5
Bereid de ingrediënten voor. Houd een beetje komkommer en blokjes paprika apart om de soep te garneren. Bewaar ook een paar basilicumblaadjes.
Stap 2 /5
Doe alle ingrediënten in de blenderkan. Sluit af met het deksel en zet 30 minuten aan de kant.
Stap 3 /5
Stel het 'Smoothie'-programma in op twee minuten. Start het programma.
Stap 4 /5
Zodra het programma klaar is, open je het deksel en giet je de soep in een kom. Laat gedurende 2 uur in de koelkast staan alvorens op te dienen.
Stap 5 /5
Giet de gazpacho in kommen. Garneer met de overgebleven groenten, een paar druppels olijfolie en gehakte basilicum.