Trifle van ananas
- Totale tijd 1u.
- 30min.
Bereiden - 0min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
1.5 stuk geschilde ananas
6 el ahornsiroop
1 snuifje gemalen kaneel
500 ml slagroom
1 el rum
1 stuk vanillestokje
100 g poedersuiker
12 stuk biscuits
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd de ananas in de lengte in vieren, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in plakken van 1 cm dik. Bestrijk de plakken met ahornsiroop en bestrooi met kaneelpoeder (optioneel).
Stap 2 /4
Zet de gril aan. Selecteer de handmatige modus en het oranje kookniveau (210 °C) en druk op OK. Leg de ananasplakken op de voorverwarmde gril en gril 10 minuten totdat ze bruin of gekarameliseerd zijn, naar eigen smaak. Laat ze afkoelen.
Stap 3 /4
Snijd de vanillestokjes in de lengte door midden en schrap de pulp eruit met de punt van een mes. Voeg de pulp toe aan de room en roer de suiker en rum (optioneel) erdoor. Zet de kom 30 minuten in de koelkast of totdat het mengsel goed koud is en klop stijf.
Stap 4 /4
Verkruimel twee biscuits in zes potjes. Leg er enkele afgekoelde, gekarameliseerde ananasplakken op en dek af met de opgeklopte vanilleroom met rum. Versier voor het serveren met verse munt en geschaafde chocola.