Tropezienne taart
- Totale tijd 2u. 20min.
- 45min.
Bereiden - 1u. 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
750 g Bloem
750 g Bloem
30 g Bakkersgist
6 Ei
60 cl Melk
240 g Suiker
3 Zout
375 g Boter
3 Eierdooier
60 cl Melk
6 Eierdooiers
90 g Suiker
45 g Bloem
30 g Maizena
6 Gelatineblaadjes
45 g Boter
135 g Eiwit
210 g Honing
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /14
Verwarm de melk gedurende 20 à 40 seconden in de magnetron/microgolfoven.
Stap 2 /14
Meng de melk met de gist en 1/2 theelepel suiker. Plaats de kom in de Cake Factory. Zet hiernaast een kom met de boter. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 3 /14
Voeg de bloem, het zout, de eieren, het gist/melk/water-mengsel bij elkaar en kneed het deeg gedurende 10 minuten met de machine of de hand.
Stap 4 /14
Voeg al knedend de boter geleidelijk toe en blijf nog 10 minuten kneden.
Stap 5 /14
Doe het deeg in de licht met bloem bestoven vorm. Zet de vorm in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Het deeg verdubbelt in volume. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /14
Kneed het deeg nogmaals gedurende 1 minuut, haal de lucht eruit en rol hem op een met bloem bestoven werkvlak uit totdat hij dezelfde vorm heeft als de bakvorm. Doe het deeg in de ingevette en met bloem bestoven vorm en zet in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 7 /14
Bestrijk hierna de bovenkant van de brioche met de eierdooier die je eerst hebt losgeklopt en start vervolgens het programma voor de aangegeven tijd. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 8 /14
Haal de vorm uit de Cake Factory, bedek met een schone doek en laat de brioche rusten terwijl je de crème maakt.
Stap 9 /14
Doe de gelatine in een kom koud water om hem te weken.
Stap 10 /14
Meng in een kom de eierdooiers met de suiker. Voeg de gezeefde bloem en het zetmeel toe en roer door elkaar. Giet de melk er geleidelijk bij en meng door elkaar.
Stap 11 /14
Giet het mengsel in een pan en verwarm deze terwijl je constant blijft roeren totdat de crème dikker wordt. Voeg de uitgelekte gelatine toe en meng. Laat nog 30 seconden koken zonder te stoppen met roeren. Haal van het vuur en voeg de boter toe. Giet de crème in een kom en zet apart.
Stap 12 /14
Doe de honing in de lege pan en de eiwitten in de kom van de keukenmachine. Klop de eiwitten stijf. Als ze schuimig beginnen te worden, verwarm je de honing. Wanneer de honing kookt en de eiwitten goed stijf zijn, giet je de warme honing voorzichtig op de eiwitten. Het stijfgeklopte eiwitmengsel wordt hard.
Stap 13 /14
Blijf kloppen totdat de harde eiwitten weer op kamertemperatuur zijn en voeg de crème toe terwijl je blijft kloppen.
Stap 14 /14
Snijd de brioche horizontaal in tweeën. Bestrijk de onderkant met de crème. Leg de bovenkant er weer op. Dek af met huishoudfolie en zet minstens 1 uur koel. Smullen maar!