Varkensspiesjes gemarineerd in granaatappelsap
- Totale tijd 12u. 40min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 12u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
800 g varkensvlees om te grillen (bijvoorbeeld varkenshaas)
150 g Ui (1 grote)
3 el Khmeli-suneli
Zout
50 cl Granaatappelsap
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd het vlees in rechthoekige stukken van ongeveer 4x3x3 cm. Pel de ui en snijd in plakjes. Doe het vlees en de uiringen in een grote kom. Voeg de Khmeli-suneli, zout en granaatappelsap toe. Meng, bedek met een bord en laat ten minste 1 nacht en idealiter 1 of 2 dagen in de koelkast marineren.
Stap 2 /4
Laat het vlees en de ui uitlekken, rijg de stukken vlees en ui afwisselend aan de spiezen.
Stap 3 /4
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Leg de spiezen op de voorverwarmde grilplaten en bak 20 minuten. Draai regelmatig om zodat alle kanten roosteren.
Stap 4 /4
Serveer.