Vegan bananenbrood met noten
- Totale tijd 1u. 15min.
- 30min.
Bereiden - 45min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
3 Bananen
100 g Courgette
20 g Agavesiroop
70 g Amandelmeel
30 g Maïzena
40 ml Zonnebloemolie
2 tl Vanille extract
200 g speltbloem
1 tl Bakpoeder
50 g Cashewnoten
50 g Hazelnoten
50 g Pistachenoten
Bereiding
Stap 1 /10
Verwijder de schil van de bananen en prak ze met een vork in een diep bord tot een licht vloeibare puree.
Stap 2 /10
Was de courgette en laat de schil zitten als deze dun is. Rasp het in een kom met een kleine rasp tot je 100 gram hebt.
Stap 3 /10
Giet de geplette banaan en de geraspte courgette in een schaal, meng alles door elkaar en voeg dan de honing of agavesiroop toe. Meng goed door.
Stap 4 /10
Voeg dan het amandelmeel en de maïzena toe en meng. Voeg vervolgens de zonnebloemolie en het vanille-extract toe, meng goed en voeg de bloem en bakpoeder toe met een garde om klontjes te voorkomen.
Stap 5 /10
Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.
Stap 6 /10
Hak vervolgens de cashewnoten, hazelnoten en pistachenoten grof zonder ze te mengen.
Stap 7 /10
Bestrooi het beslag royaal met de noten; begin met de cashewnoten, dan de hazelnoten en tot slot pistachenoten.
Stap 8 /10
Bak het bananenbrood voor 15-20 minuten op 170 graden in je heteluchtfriteuse. In de oven kan ook, maar dan niet je er 10-15 minuten bij op te tellen: controleer tussendoor goed of de cake dan niet te droog of juist te gaar is! Dit is afhankelijk van je oven.
Stap 9 /10
Controleer of de cake gaar is met een satéprikker. Als er beslag aan blijft plakken, bak de cake dan nog 5 minuten.
Stap 10 /10
Laat het bananenbrood een beetje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.