Vegan cupcakes met amandelen en bosbessen
- Totale tijd 1u. 10min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 20min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
260 g Sojayoghurt
8 cl Neutrale olie
140 g Witte suiker
2 cl Citroensap
Bittereamandelextract
50 g Amandelpoeder (huisgemaakt, op basis van verse fijngemalen amandelen)
220 g Bloem (T55)
2 Bakpoeder
1 tl Natriumbicarbonaat
140 g Bosbessen, zorgvuldig gewassen en gedroogd
2 Zout
30 g bosbessen
140 g poedersuiker
140 g amandelpoeder
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /5
(GEBAK) Doe de yoghurt en de olie in een schaal en klop op met een garde. Blijf het mengsel opkloppen en voeg ondertussen eerst de witte suiker en een snufje zout toe, en vervolgens het citroensap en het bittereamandelextract.
Stap 2 /5
Voeg het amandelpoeder toe en daarna het mengsel van bakpoeder en bicarbonaat. Meng alles goed door elkaar, zodat het bakpoeder en het bicarbonaat goed worden verspreid. Voeg de bosbessen toe. Verdeel het mengsel over de bakvorm voor 6 muffins en plaats deze in de Cake Factory.
Stap 3 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /5
(VERSIERING) Terwijl het apparaat aanstaat, drukt u met behulp van een houten lepel de bosbessen en de poedersuiker fijn. Voeg het amandelpoeder toe en kneed net zolang tot het amandeldeeg homogeen is en een mooie mauve kleur heeft. Zet in de koelkast en wacht totdat de kleine gebakjes goed zijn afgekoeld.
Stap 5 /5
Spreid het amandeldeeg uit tussen twee vellen bakpapier. Snijd rondjes uit met een diameter van 6 à 7 cm. Leg deze op de kleine, volledig afgekoelde gebakjes. Smullen maar!