Vegan muffins met appelcrumble
- Totale tijd 1u. 8min.
- 30min.
Bereiden - 33min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
360 g Bloem
3 Bakpoeder
1 tl Natriumbicarbonaat
180 g Witte suiker
300 g Appelmoes
12 cl Neutrale olie
3 Citroensap
1.5 g Appel (210 g blokjes geschilde appel)
3 Zout
Crumble:
105 g Bloem
90 g Margarine
120 g Suiker
150 g Graanvlokken
3 Zout
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Kneed de ingrediënten van het crumbledeeg met de vingertoppen tot een korrelig deeg.
Stap 2 /6
Maak het beslag voor de muffins: zeef de bloem met het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
Stap 3 /6
Meng in een kom met de garde de appelmoes, de olie, de suiker, het citroensap en drie snufjes zout. Voeg onder voortdurend kloppen de gezeefde ingrediënten toe.
Stap 4 /6
Voeg de blokjes appel toe aan het beslag. Roer met een houten lepel.
Stap 5 /6
Verdeel de helft van het crumbledeeg over de bodem van de muffinvormen. Giet hierover het appelbeslag. Garneer met de rest van het crumbledeeg. Plaats de vormen in de Cake Factory.
Stap 6 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat enkele minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.