Vegan vanillemuffins
- Totale tijd 55min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
20 g Bloem
200 g Bloem
50 g Boekweitmeel
2 Bakpoeder
1 tl Natriumbicarbonaat
60 g Amandelpoeder
140 g Witte suiker
36 cl Sojamelk
8 cl Neutrale olie
3 cl Citroensap of witte azijn
2 Vanille
2 Zout
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de bloem en de olie in een kleine steelpan en warm al roerend op tot de olie licht begint te borrelen. Voeg de sojamelk, de vanillezaadjes en het zout toe. Klop flink totdat het mengsel dik begint te worden. Zet het vuur uit.
Stap 2 /6
Voeg de suiker en het amandelpoeder toe, en meng tot de suiker gesmolten is. Giet in een kom. Zet ongeveer 10 minuten in de koelkast zodat het mengsel kan afkoelen.
Stap 3 /6
Zeef de rest van de bloem, het boekweitmeel, het bakpoeder en het bicarbonaat. Voeg ze toe aan het eerste mengsel en meng goed door elkaar met een houten lepel tot een glad deeg. Voeg het citroensap toe.
Stap 4 /6
Verdeel gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat afkoelen en haal uit de vorm.