Vegetarische avocadotaco's
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1.5 Avocado's
60 g Bloem
2 Eieren
100 g Panko paneermeel
Zout, peper
90 g Naturel yoghurt
50 g Mayonaise
1 tl Limoensap
1 tl Pittige chilipoeder
6 Tortilla's
1 pot Salsa
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de avocado in de lengte doormidden en haal de pit eruit. Snijd elke helft in vier gelijke delen en verwijder de schil.
Stap 2 /6
Leg 3 kommen klaar. Doe in de eerste kom de bloem, in de tweede de geklopte eieren en in de derde de paneermeel met zout en peper. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Stap 3 /6
Haal de avocado door de verschillende kommen in deze volgorde: bloem, eieren en uiteindelijk de paneermeel.
Stap 4 /6
Plaats de grillplaat in het apparaat en zet het HETELUCHT-programma op 190 °C. Leg de eerste lading van 8 gepaneerde avocadostukken in de kom van het apparaat en bak 10 minuten. Herhaal het proces met de resterende gepaneerde avocado's.
Stap 5 /6
Bereid tijdens het kookproces de saus. Mix in een kom de yoghurt, mayonaise, citroensap en de hete chili.
Stap 6 /6
Bereid de taco's wanneer de avocado's klaar zijn. Spreid wat salsa op een tortilla, voeg 2 stukken avocado toe en wat yoghurtsaus.