Vegetarische gefrituurde maki
- Totale tijd 1u. 2min.
- 50min.
Bereiden - 12min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
15 cl Mirin
15 cl Sojasaus
2 el Bruine suiker
2 Komkommers
2 Avocado's
380 g Zalmfilets
1 Zoete aardappel
1 Sushimat
6 bladje Gedroogde zeewier
600 g Gekookte sushirijst
3 el Wasabipasta
20 g Bloem
3 Eieren
20 g Panko paneermeel
25 cl Plantaardige olie
Toebehoren
Frietmandje
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de saus. Doe de mirin, sojasaus en suiker in een steelpan en laat inkoken totdat de saus dik is. Laat afkoelen.
Stap 2 /6
Snijd de komkommers in vieren en verwijder de pitjes. Snijd ze in reepjes van gelijke lengte en dikte. Snijd de avocado's door de midden, haal de pit eruit en snijd ze in vieren. Snijd de zalm ook in reepjes. Schil de zoete aardappel, snijd in dunne reepjes en bak ze in een pan totdat ze zacht zijn.
Stap 3 /6
Snijd de gedroogde zeewiervellen in de lengte door midden en leg ze op een sushi mat. Verdeel de gekookte sushirijst met vochtige handen evenredig over de zeewiervellen. Smeer wat wasabi in het midden van de rijst. Leg twee toppings naar keuze op elk vel (bijvoorbeeld avocado en zoete aardappel of zalm en komkommer). Gebruik de sushi mat om de zeewiervellen stevig op te rollen door de voorkant van de sushi mat op te tillen en naar achteren te rollen.
Stap 4 /6
Doe de bloem, geklopte eieren en paneermeel in verschillende bakjes. Dip de sushirollen in de bloem, vervolgens in de geklopte eieren en uiteindelijk in de paneermeel.
Stap 5 /6
Leg een vel bakpapier in het frituurmandje van de Easy Fry Oven & Grill. Leg 6 makirollen in het mandje. Zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken. Bestrijk ze met een klein beetje olie. Plaats het mandje op het middelste rooster en sluit de deur. Bak 6 minuten op de FRIET-stand op 200 °C. Open na 3 minuten de deur, draai de rollen om en sluit de deur weer zodat het kookproces kan worden voltooid. Herhaal dit proces met de tweede lading.
Stap 6 /6
Snijd de gefrituurde sushirollen in gelijke stukken en besprenkel ze met de saus.