Vegetarische groentenlasagne
- Totale tijd 1u. 20min.
- 40min.
Bereiden - 40min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
6 cl Olijfolie
1 Ui
2 Wortels
500 g Champignons
16 bladje Ongekookte vellen lasagne
80 cl Tomatensaus met basilicum
500 g Spinaziebladeren
2 el Olijfolie
1 Rode paprika
1 Groene paprika
1 tl Zout
75 g Tarwebloem
50 cl Ongezoete sojamelk
25 cl Groentebouillon
10 g Gist
Zout, peper
Nootmuskaat
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /5
Verwarm de olijfolie in een grote steelpan. Schil en snipper de ui en bak totdat de stukjes transparant zijn. Was en snijd de wortels en paprika's in kleine blokjes en voeg ze toe aan de pan. Snijd de paddenstoelen in kleine blokjes en voeg deze ook toe. Meng alles goed door elkaar en voeg de spinazie en het zout toe. Zet de warmte hoger. Kook totdat bijna alle vloeistof is verdampt.
Stap 2 /5
Bereid de bechamelsaus. Klop in een steelpan de olijfolie en bloem door elkaar. Breng aan de kook. Voeg rustig de melk toe waarbij u blijft roeren om een gladde saus te krijgen. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng alles aan de kook en laat de saus indikken. Voeg het bakpoeder toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Haal van de warmtebron af.
Stap 3 /5
Zet de grillplaat op het onderste rooster van het apparaat en zet de DESSERT-stand 40 minuten aan op 180 °C.
Stap 4 /5
Verdeel wat bechamel- en tomatensaus in een rechthoekige ovenschaal en over de bodem. Leg er 4 lasagnebladen op. Voeg 1/3 van de groentemix, 1/4 van de bechamelsaus en 1/4 van de tomatensaus toe en leg er nog eens 4 lasagnebladen op. Herhaal nog twee keer. Schenk de rest van de twee sauzen over de pasta en roer met een lepel een beetje door elkaar.
Stap 5 /5
Zet de schaal na 10 minuten voorverwarmen op de grillplaat en bak de lasagne 30 minuten op de DESSERT-stand.