Vegetarische portobellopizza's
- Totale tijd 35min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
2 teentje Knoflook
80 g Courgettes
3 tl Rode peper
6 Grote portobello's
Balsamico azijn
Zout, peper
9 g Tomatensaus
6 Zwarte olijven
2 tl Gedroogde basilicum
100 g Geraspte mozzarella
Verse basilicum
Bereiding
Stap 1 /5
Zet de pizzaplaat op het middelste rooster van het apparaat. Sluit de oven en zet de GRILL-stand aan op 200 °C voor 13 minuten om de pizzaschotel voor te verwarmen.
Stap 2 /5
Hak de knoflooktenen fijn. Snijd de courgette in plakken en de rode paprika in blokjes. Was de portobello’s, snijd de stelen eraf en verwijder de kieuwen met een lepel. Dep de binnenkant van de portobello’s met een stuk keukenpapier droog. Gebruik een borstel om beide kanten van de portobello’s te bestrijken met balsamicoazijn. Breng de binnenkant op smaak met zout en peper.
Stap 3 /5
Verdeel een theelepel tomatensaus in elke portobello en bestrooi met de fijngesneden knoflook.
Stap 4 /5
Leg de portobello’s op de warme plaat en zet de plaat op het onderste rooster van uw apparaat. Sluit de deur en zet de PIZZA-stand gedurende 5 minuten aan op 180 °C. Haal de portobello’s aan het einde van het programma eruit en beleg ze met de courgettes, rode paprika’s, olijven, gedroogde basilicum, zout en peper. Strooi er geraspte mozzarella over. Leg ze terug op de pizzaplaat en hervat het PIZZA-programma gedurende 15 minuten op 180 °C.
Stap 5 /5
Haal de portobello’s aan het einde van het programma eruit en bestrooi ze met verse basilicum.