Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Wildzwijnstoof met pastinaak

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u. 30min.
  • Bereiden
    30min.
  • Koken
    3u.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

6 personen

  • 1.5 kg wildzwijnpoulet

  • zout en peper

  • 50 g bloem

  • 25 g boter

  • 2 stuk uien, gesnipperd

  • 1 el bruine suiker

  • 4 teentje knoflook

  • 1 stuk winterwortel geschild en in plakken

  • 1 el salie, fijngehakt

  • 1 el tijm, fijngehakt

  • 2 takje rozemarijn

  • 3 stuk jeneverbessen

  • 2 bladje laurier

  • 200 ml rode wijn

  • 300 ml wildbouillon

  • 2 stuk pastinaken geschild en in plakken

  • 1 el grove mosterd

  • 500 g wilde bladspinazie, gewassen

Bereiding

Stap 1 /3

Verwarm de oven voor (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Bestrooi het vlees met zout, peper en de bloem. Smelt de boter in een ovenbestendige braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin aan. Haal het vlees uit de pan en houd apart op een bord.

Stap 2 /3

Bak in dezelfde pan de ui met de suiker tot de uien beginnen te karamelliseren. Voeg de knoflook, de wortel, de kruiden en specerijen toe. Doe het vlees terug in de pan en blus het geheel af met de rode wijn en de bouillon. Roer alles goed door en breng aan de kook. Dek de pan af en zet hem ca. 3 uur in de oven tot het vlees heel zacht is. Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de pastinaak toe.

Stap 3 /3

Haal de pan uit de oven, roer de mosterd en de bladspinazie door de stoof en laat afgedekt 5 minuten staan tot de spinazie geslonken is. Breng de stoof op smaak met zout en peper en haal de hele kruiden en specerijen eruit. Lekker met romige aardappelpuree.

Rooster SS-185685

€ 5,00

Op voorraad

Rooster SS-185685