Zalm met spruitjes
- Totale tijd 50min.
- 10min.
Bereiden - 40min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 straaltje Verse of ontdooide zalmfilet
500 g Verse spruitjes
3 cl Olijfolie
3 cl Citroensap
3 teentje Knoflook
1 el Dijonmosterd
Zout, peper
1 tl Neutrale olie
Toebehoren
Grillen Verdeling
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de zalmfilets voor door ze schoon te maken en van graten te ontdoen.
Stap 2 /6
Maak de spruitjes schoon en snijd de eindjes eraf.
Stap 3 /6
Doe olijfolie, citroensap, knoflook, mosterd, zout en peper in een kom en meng door elkaar totdat er een dunne laag bovenop ligt. Voeg de helft van de saus toe aan de spruitjes en roer met een grote lepel door elkaar. Bestrijk de zalm met de rest van de saus.
Stap 4 /6
Zet het apparaat in de SYNC-stand en selecteer VIS voor P1 en GROENTEN voor P2.
Stap 5 /6
Plaats de grillplaat in het apparaat en leg er een vel bakpapier op. Bestrijk met olie. Zet de verdeler erin. Leg aan de ene kant de helft van de spruitjes. Start het programma. Als de timer afgaat, legt u de zalm op de andere kant en hervat u het programma.
Stap 6 /6
Leg aan het einde van het programma de zalm en spruitjes op een schaal en herhaal het proces met de tweede lading.