Zelfgemaakte tomatensaus
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1 kg Kerstomaatjes
8 teentje Fijngesneden knoflook
6 el Olijfolie
3 tl Oregano
1 el Chilivlokken
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /4
Was en droog de tomaten en snijd ze doormidden. Breng ze in een kom op smaak met olijfolie, knoflook, oregano, chilivlokken, zout en peper. Meng dit door elkaar.
Stap 2 /4
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GROENTEN-programma 20 minuten aan op 200 °C. Verwijder de plaat en voeg 600 g kerstomaatjes toe aan lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 20 minuten aan op 200 °C. Verwijder de plaat en voeg 400 g kerstomaatjes toe aan lade 2. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 3 /4
Roer de kerstomaatjes halverwege het kookproces om.
Stap 4 /4
Doe de tomaten in een blender en mix tot een gladde saus.