Zoete aardappelsalade
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
Voor de zoete aardappelen:
1.2 kg Zoete aardappel
3 el Olijfolie
2 el Ahornsiroop
Zout, peper
Voor de salade:
400 g Boerenkool
2 Appels
45 g Geroosterde pecannoten
45 g Veenbessen
100 g Verkruimelde geitenkaas
Voor de dressing:
6 el Ciderazijn
3 el Ahornsiroop
2 el Dijonmosterd
1 teentje Fijngesneden knoflook
4 cl Olijfolie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /4
Was en schil de zoete aardappelen. Snijd ze in blokjes. Meng in een grote kom de zoete aardappelblokjes met de olijfolie en ahornsiroop. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2 /4
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het FRIET-programma 30 minuten aan op 180 °C. Voeg 750 g zoete aardappelblokjes toe aan de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het FRIET-programma 30 minuten aan op 180 °C. Voeg 450 g zoete aardappelblokjes toe aan de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 3 /4
Bereid de sladressing. Meng in een kom met schenktuit de ciderazijn, ahornsiroop, mosterd, knoflook en olijfolie. Hak de boerenkool fijn. Schil de appels, verwijder de kern en snijd elke appel in schijfjes.
Stap 4 /4
Meng in een grote kom de boerenkool met de appelschijfjes, pecannoten, veenbessen en kaas. Voeg de sladressing toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de zoete aardappel toe aan de salade en serveer bijvoorbeeld bij gegrilde ribbetjes.