Zwarte bonensoep
- Totale tijd 30min.
- 5min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
50 g rode ui
240 ml water
1 tl komijn
0.5 tl knoflookpoeder
2 tl paprikapoeder
690 g zwarte bonen
100 ml crème fraîche
140 g maïs, uit blik
4 el koriander
1 snuifje chilipoeder
olijfolie
zout, peper
Bereiding
Stap 1 /6
Pel de ui en snijd ze in 8. Doe de stukjes ui in de mengkom. Sluit het deksel en stel het programma in op BLEND-snelheid 5 gedurende 15 seconden. Start het programma.
Stap 2 /6
Verwijder het deksel en verzamel de ui in het midden met een spatel. Start het BLEND-programma opnieuw op snelheid 5 gedurende 15 seconden.
Stap 3 /6
Voeg de olijfolie, water, komijn, knoflook, gerookte paprika, zout, peper en driekwart van de uitgelekte zwarte bonen toe (bewaar de rest voor de garnering). Sluit het deksel en stel het programma in op SMOOTH SOUP gedurende 25 minuten. Start het programma.
Stap 4 /6
*Remove the lid and add the cream. Close the lid and set the programme to BLEND speed 5 for 30 seconds. Start the programme.
Stap 5 /6
Verwijder het deksel en voeg de room toe. Sluit het deksel en stel het programma in op BLEND-snelheid 5 gedurende 30 seconden. Start het programma.
Stap 6 /6
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Zodra de olie heet is, voeg je de uitgelekte maïs toe en bak je deze goudbruin, ongeveer 10 tot 12 minuten. Opzij zetten. Verwarm de resterende zwarte bonen opnieuw. Opzij zetten.