Zwarte-bonensoep
- Totale tijd 30min.
- 5min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
50 g Rode ui
1 straaltje Olijfolie
24 cl Water
1 tl Komijnpoeder
0.5 tl Knoflookpoeder
2 tl Gerookt paprikapoeder
690 g Zwarte bonen uit pot of blik, gekookt en uitgelekt
10 cl Room met 30% vetgehalte
Zout, peper
1 straaltje Olijfolie
140 g Maïs uit pot of blik, gekookt en uitgelekt
4 el Fijngehakte verse koriander
1 snuifje chilipoeder
Bereiding
Stap 1 /6
Pel de ui en snijd hem in 8 stukken. Doe de stukken ui in de blenderkan. Sluit het deksel en stel het programma BLEND in op snelheid 5 en 15 seconden. Start het programma.
Stap 2 /6
Verwijder het deksel en breng de ui naar het midden met een spatel. Start het programma BLEND opnieuw op snelheid 5 en laat gedurende 15 seconden draaien.
Stap 3 /6
Voeg de olijfolie, water, komijn, knoflook, gerookt paprikapoeder, zout, peper en driekwart van de uitgelekte zwarte bonen toe (bewaar de rest voor de afwerking). Sluit het deksel en stel het programma SMOOTH SOUP in op 25 minuten. Start het programma.
Stap 4 /6
Verwijder het deksel en voeg de room toe. Sluit het deksel en stel het programma BLEND in op snelheid 5 en 30 seconden. Start het programma.
Stap 5 /6
Verhit een braadpan op een middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Zodra de olie heet is, voeg je de uitgelekte maïs toe en bak je die goudbruin, ongeveer 10 tot 12 minuten. Zet apart. Warm de overgebleven zwarte bonen opnieuw op. Zet apart.
Stap 6 /6
Werk de soep af met de gebakken maïs, zwarte bonen en fijngehakte verse koriander. Je kunt er ook een beetje chilipeper overheen strooien. Dien onmiddellijk op.