Accordeonaardappelen
- Totale tijd 55min.
- 20min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
9 personen
1.5 kg Aardappelen voor friet (5 grote of 9 middelgrote)
50 g Olijfolie
6 g Zout
3 snuifje Peper
25 g Gesmolten boter
Verse tijm
Bereiding
Stap 1 /5
Was de aardappelen en snijd ze, zonder ze te schillen, in de lengte doormidden (laat de middelgrote aardappelen heel). Snijd de uiteinden van de aardappelen af. Leg de aardappel op een snijplank tussen twee eetstokjes en snijd er plakjes van 2 tot 3 millimeter van. De eetstokjes voorkomen dat de aardappel helemaal doorgesneden wordt.
Stap 2 /5
Meng olijfolie met zout en peper (voeg eventueel knoflookpoeder toe). Bestrijk de aardappelen met het oliemengsel, vooral tussen de schijfjes.
Stap 3 /5
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het FRIET-programma 35 minuten aan op 180 °C. Leg 6 aardappelen op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het FRIET-programma 35 minuten aan op 180 °C. Leg 3 aardappelen op de plaat in lade 2. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 4 /5
Bestrijk halverwege het kookproces, wanneer het apparaat piept, de bovenkant van de aardappelen met gesmolten boter. De buitenkant van de aardappelen moet goudbruin en knapperig zijn als ze klaar zijn.
Stap 5 /5
Serveer onmiddellijk zodat de aardappelen knapperig zijn en bestrooi met verse tijm. Lekker met vegan burgers.