Vegan burgers
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
8 personen
200 g Gehakte rode kool
150 g Geraspte wortels
120 g Vegan mayonaise
2 el Appelciderazijn
1 tl Knoflookpoeder
3 zakje Gewone jackfruitstukjes (totaal netto uitgelekt gewicht: 440 g)
8 Vegan hamburgerbroodjes
220 g Barbecuesaus
Zout, peper
2 tl Gerookte paprikapoeder
15 druppel Vloeibare rook
Bereiding
Stap 1 /5
Voor de koolsla: Doe de rauwe groenten in een kom. Voeg de vegan mayonaise, appelazijn, knoflookpoeder, zout en peper toe. Meng en laat minstens een uur in de koelkast marineren. Hoe langer de marineertijd, hoe zachter de koolsla zal zijn. Hoe korter de marineertijd, hoe knapperiger de koolsla zal zijn. Pas dus aan naar eigen smaak.
Stap 2 /5
Verkruimel de stukken jackfruit met je vingers in een grote kom tot het lijkt op de textuur van pulled pork. Bedek met water en laat 5-10 minuten staan. Spoel opnieuw af en knijp zoveel mogelijk vocht uit de jackfruit. Doe de jackfruit terug in de kom en voeg de barbecuesaus, zout, peper, gerookte paprikapoeder en vloeibare rook toe en meng goed door elkaar.
Stap 3 /5
Plaats het mengsel in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces
Stap 4 /5
Roer halverwege het bakproces.
Stap 5 /5
Leg de jackfruit op de hamburgerbroodjes en garneer met koolsla. Serveer met hasselback aardappelen.