Vegan pulled pork burger
- Totale tijd 1u. 30min.
- 30min.
Bereiden - 35min.
Koken - 25min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (16)
Easy Fry Dual XXL EY9428 11L heteluchtfriteuse met dubbele lades zwart Easy Fry & Grill XL EY501D 2-in-1 heteluchtfriteuse Easy Fry Grill & Steam FW2018 3-in-1 Heteluchtfriteuse Easy Fry & Grill XXL EY8018 2-in-1 heteluchtfriteuse - met uitneembare verdeler Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
Voor de burger:
2 ingemaakte jackfruits in blik
1 ui
1 teentje knoflook
0,5 wortel
150 g barbecue saus
100 g tomaten passata
1 tl komijn
1 tl gerookt paprikapoeder
1 el olijfolie
Zout
Peper
Voor het broodje:
4 hamburgerbroodjes
250 g slamix
4 takjes koriander
1 lente-ui
1 Thaise chili peper
Kruiden:
5 g gember
1 teentje knoflook
1,5 el honing
2 el rijstazijn
0,5 el sojasaus
2 el sesamzaadjes
Bereiding
Stap 1 /6
Begin met het maken van de vegan pulled pork. Laat de stukken jackfruit uitlekken en verwijder het harde gedeelte van de plakjes en de overgebleven pitjes. Pel de ui, knoflook en de halve wortel en hak ze fijn.
Stap 2 /6
Doe de olie, ui, knoflook en wortel in de bak van de Easy Fry en bak voor 2,5 minuut op 180° C.
Stap 3 /6
Voeg de stukken jackfruit, barbecuesaus, kruiden, tomatenpassata en een snufje zout en peper toe. Stel het apparaat in op 10 minuten op 180° C en druk op “Start”.
Stap 4 /6
Pel de knoflook en gember voor de kruiden. Hak de knoflook fijn en rasp de gember. Meng alle ingrediënten voor de kruiden in een kom.
Stap 5 /6
Snijd de lente-ui en Thaise chilipeper fijn. Meng met de rauwe groenten en kruiden en laat rusten in de koelkast tot de vegan pulled pork klaar is met koken.
Stap 6 /6
Verwarm de hamburgerbroodjes 5 minuten in de oven op 160°C. Leg op elke burger wat korianderblaadjes, jackfruit en gemarineerde groenten. Sluit de burger en geniet onmiddellijk.