Armer Ritter (Franse toast) en gekarameliseerde peren
- Totale tijd 40min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
30 cl Melk
30 g Suiker
1 Ei
250 g Dikke sneeën brood (4 sneeën)
2 Peren
2 el Versgeperst citroensap
2 el Vloeibare honing
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de melk en suiker in een schaal waarin de sneeën brood passen zonder ze te stapelen. Voeg het ei toe en klop met een garde. Leg de sneeën brood in het mengsel, draai ze om en laat het brood 5 minuten weken. De vloeistof moet helemaal in het brood trekken.
Stap 2 /4
Was de peren, snijd ze in vieren en verwijder de kern. Meng de citroensap en honing in een schaal, voeg de stukken peer toe en bedek ze met het mengsel.
Stap 3 /4
Leg voorzichtig 2 sneeën geweekt brood in de ovenaccessoire. Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven voorverwarmd is, draai de sneeën brood om en leg de uitgelekte stukken peer op de grilplaat (doe dit in meerdere delen). Laat 5 minuten bakken waarbij de stukken peren halverwege omgedraaid worden. Leg de sneeën Franse toast met de geroosterde peren in een schaal en leg weer 2 sneeën geweekt brood in de ovenaccessoire. Bak 5 minuten per kant en rooster tegelijkertijd de resterende stukken peer.
Stap 4 /4
Serveer de Franse toast met de gekarameliseerde peer en het resterende honing-citroensap.