Appels en peren met hazelnoot
- Totale tijd 37min.
- 15min.
Bereiden - 22min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
Bereiding
Stap 1 /5
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in vieren en elk kwartje in 2.
Stap 2 /5
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in vieren en elk kwartje in 2.
Stap 3 /5
" Doe de appelen ter hoogte van het handvat in de kuip en leg er de peren tegenover. Bestrooi de appelen met kaneel. Doe de hazelnoten en de rozijnen op de appels. Overgiet de appels met het appelsap en giet de hazelnootolie op de peren. Sluit het deksel."
Stap 4 /5
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 5 /5
Neem stevige peren. Hak de hazelnoten fijn voor een verfijnder gerecht. Laat het fruit voor de bereiding in suiker marineren voor een extra intense smaak.