Bread cake met appel en hazelnoot, glutenvrij
- Totale tijd 1u. 2min.
- 20min.
Bereiden - 37min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
120 g Maizena
510 g Bloem
3 Natriumbicarbonaat
9 Ei
240 g Suiker
210 g Hazelnootpoeder
300 g Appel
45 cl Hazelnootmelk
3 Appel
210 g Hazelnoten
3 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Klop de eieren en de suiker in een kom. Voeg de appelmoes, de hazelnootmelk, het hazelnootpoeder en een snufje zout toe. Roer goed door elkaar.
Stap 2 /6
Voeg de samen gezeefde bloem, maizena en natriumbicarbonaat toe en roer goed.
Stap 3 /6
Giet het beslag in een ingevette vorm en zet in de Cake Factory. Verdeel de hazelnoten over de vorm.
Stap 4 /6
Schil de appels en snij ze in kwarten. Verwijder de pitjes. Snij elk stuk appel in 4 of 5 plakjes. Druk de plakjes in het beslag.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Haal de cake uit de vorm. serveer lauw.