Glutenvrije mini-cakejes met honing en hazelnoot
- Totale tijd 50min.
- 10min.
Bereiden - 35min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
70 g Boter
20 g Bruine suiker (of basterdsuiker)
50 g Honing
180 g Hazelnoten
60 g Glutenvrije boekweitmeel
1 tl Citroensap
1 tl Bakpoeder
2 Eieren
1 Zout
Toebehoren
Bakvorm voor 12 muffins
Bereiding
Stap 1 /8
Smelt de boter volgens de in het programma aangegeven tijd.
Stap 2 /8
Meng zodra de boter gesmolten is de bloem en het citroensap erdoor en klop met een garde.
Stap 3 /8
Meng er de hazelnoten door.
Stap 4 /8
Klop in een kom gedurende 1 minuut de eieren los met de bruine suiker en 1 snufje zout. Voeg de honing en vervolgens de hazelnoten en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar, zodat het bakpoeder goed wordt verspreid.
Stap 5 /8
Voeg het botermengsel toe en roer goed door elkaar.
Stap 6 /8
Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.
Stap 7 /8
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 8 /8
Laat enkele minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.