Glutenvrije peer- en hazelnootchocoladecake
- Totale tijd 1u. 30min.
- 30min.
Bereiden - 1u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
Boter om de bakvorm in te vetten
2 Rijpe peren
100 g 85% pure chocolade
4 Eieren
75 g Suiker
8 cl Honing
2 tl Vanille-extract
13 cl Olijfolie
140 g Fijngemalen hazelnoten, gezeefd
35 g Geraspte kokosnoot
35 g Cacaopoeder
40 g Boekweitmeel
1 el Gehakte hazelnoten
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /8
Vet een cakevorm van 22 cm in en bedek met bakpapier. Was, halveer en ontpit de peren. Snijd ze in dunne plakjes. Hak de chocolade fijn.
Stap 2 /8
Scheid het eiwit van de eidooiers. Klop de eidooiers met een handmixer. Voeg de suiker, honing en het vanille-extract toe. Blijf 5 minuten door kloppen, of totdat het mengsel zich verdubbeld heeft en golven vormt. Voeg tijdens het kloppen de olie toe.
Stap 3 /8
Meng in een kom de gezeefde hazelnoten, geraspte kokosnoot, cacao en boekweitmeel door elkaar.
Stap 4 /8
Klop de eiwitten met een schone garde stijf. Voeg de helft van het hazelnootmengsel en de helft van de stijfgeklopte eiwitten met een grote metalen lepel toe aan de eidooiers. Meng totdat alles goed met elkaar vermengd is en voeg dan de tweede helft van het hazelnootmengsel en de eiwitten toe.
Stap 5 /8
Schenk de helft van het deeg in de vorm. Leg de helft van de peren en de chocolade er bovenop. Schenk de andere helft van het deeg in de vorm en schik de resterende peren er in een cirkel op. Bestrooi met de gehakte hazelnoten en de resterende chocolade.
Stap 6 /8
Zet de vorm op de grillplaat op het middelste rooster van het apparaat. Sluit de deur.
Stap 7 /8
Bak 1 uur op de DESSERT-stand op 180 °C. Dek de cake na 45 minuten af met bakpapier.
Stap 8 /8
Laat voor het serveren afkoelen.