Glutenvrije chocoladetaart met peren
- Totale tijd 55min.
- 20min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
2 Peer
100 g Pure chocolade
3 el Olijfolie
3 Ei
70 g Rietsuiker
30 g Vloeibare honing
100 g Hazelnootpoeder
40 g Cacaopoeder
40 g Boekweitmeel
1 el Vloeibaar vanille-extract
50 g Gehakte hazelnoten
1 snuifje Zout
Bereiding
Stap 1 /8
Was en halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in dunne plakjes.
Stap 2 /8
Doe de chocolade en de olie in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie, of door het mengsel in fases van 30 seconden op te warmen in de magnetron. Roer tussen elke fase door en herhaal tot het mengsel mooi glad is.
Stap 3 /8
Doe de eieren, de suiker en de honing in een kom en klop op tot het mengsel wit wordt. Voeg de gesmolten chocolade, het hazelnootpoeder, de cacao, de bloem en de vanille toe en roer om. Voeg de gehakte hazelnoten toe aan het mengsel en meng goed.
Stap 4 /8
Giet het mengsel in een ingevette taartvorm van 24 cm en leg de plakjes peer erbovenop.
Stap 5 /8
Plaats de bakvorm in het apparaat en laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 6 /8
Controleer met de punt van een mes of de cake gaar is en bak zo nodig nog een paar minuten langer.
Stap 7 /8
Na het bakken kan je het apparaat openen door het handvat met beide handen vast te nemen. Haal de bakvorm uit het apparaat en laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Stap 8 /8
Serveer met een toefje slagroom of een bolletje ijs.